Muhalefet tepkili!

Alevi açılımı adı altında tekke ve zaviyeleri yeniden açma girişimine birçok kesimden tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi benzer denemenin Demokrat Parti döneminde de yapıldığını hatırlattı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Alevilerin kandırıldığını söyledi. Hüseyin Gazi türbesinden Alevi dedesi Hüseyin Öz “tarikatları meşrulaştırmak istiyorlar” diye konuştu.

Abone ol

Hükümetin alevi açılımının ardından, tekke ve zaviyelerin yeniden açılması planı çıtkı.

Yenişafak gazetesinin haberine göre, Tekkke ve Zaviyeler kanununun “baba ve dedeler” gibi ünvanları yasaklayan kısmının değiştirilmesi düşünülüyor. Daha önce de tartışmaya açılanan bu konuda muhalefet partileri ve alevi çevreleri ise hükümeti inandırıcı bulmuyor.

Devrim Yasalarını koruma altına alan Kurucu Meclis’te en genç üye olarak görev yapan CHP İstanbul milletvekili Oktay Ekşi bu girişime tepki gösterdi. Ekşi Demokrat partinin de böyle bir girişimde bulunduğunu hatırlattı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Alevilerin talepleri konusunda bir yasa değişikliğine gerek olmadığını söyledi.

Hükümete önemli bir tepki de Hüseyin Gazi Türbesi dedesi Hüseyin Öz'den geldi. Öz kanunun değişmesine karşı çıktı. Alevilerin değil tarikatların kazançlı çıkaracağını vurguladı.

HABER: SAMİ GÖKÇE KAMERA: HALİT YAĞCI

ulusalkanal.com.tr

Başer: Vatan borcu ''alacak'' oldu vicdanım rahatsız Gündem Kadın prangasından kurtuldu! Gündem Saati var ama zamanı yok Gündem Tertip bürosu açığa çıktı Gündem