Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel gözaltına alındı

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel bu sabah gözaltına alındı. Müyesser Yıldız'ın "Siyasal ve Askeri Casusluk" suçlamasıyla gözaltına alındığı bildirildi. Yıldız, avukatı aracılığı ile yaptığı açıklamada, "Ben hangi devletin menfaatine casusluk yapabilirim?" diyerek, gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Abone ol

ODA TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile gözaltına alınan Yıldız'ın Çankaya'daki evinde arama yapıldı. Yıldız'a ait bilgisayara, oğlunun kullandığı cihazlara ve eşinin kullandığı bilgisayara el konuldu.

Yıldız'ın TCK'nın 328. maddesine göre "Siyasal ve Askeri Casusluk" suçlamasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Müyesser Yıldız'ın avukatı Erhan Tokatlı, Yıldız ile birlikte Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve bir kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınan üçüncü kişinin TSK personeli olduğu iddia edildi.

Gazeteci Yıldız, hakkındaki "casusluk" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Avukatı ErhanTokatlı aracılığı ile suçlamalara yanıt verdi. Yıldız; "Ben hangi devletin menfaatine casusluk yapabilirim? Benim tanıdığım bildiğim tek devlet vardır o da Türkiye Cumhuriyeti'dir." dedi.

ODA TV Ankara Haber Müdürü'nün gözaltına alınmasına tepkiler gecikmedi. CHP'den çok sayıda isim sosyal medyada Yıldız'a destek mesajı paylaştı.

Öte yandan, İsmail Dükel’in avukatı Semih Ecer de yaptığı açıklamada dosyada kısıtlama kararı olduğunu söyledi. Ayrıntılı bilgi paylaşılmadı.

ulusal.com.tr

13 ilde FETÖ operasyonu: 74 gözaltı Gündem Sağlık Bakanı Koca: Tedbir azaldıkça tehdit artıyor Gündem Millet Bahçesine dönüştürüleceği iddiası yalanlandı Gündem Kadın cinayetlerine tepki Gündem