AKP’liler TGB’ye saldırdı

Erzurum’da yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ilgili AKP il binasına yürüyen TGB’lilere AKP’liler saldırdı.

Abone ol

Olcay Kabaktepe / Aydınlık

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ilgili basın açıklaması yapmak isteyen TGB’liler AKP il binasına yürüdüler. AKP il binasına gelen TGB’lilere burada AKP’liler sopalarla saldırdı. Çevre binalara yerleşmiş olan AKP’liler de TGB’lilere buz, bardak ve içerisine taş konulmuş kartopu attılar. Olayla ilgili Aydınlık’a konuşan TGB’liler, “2 gün önce basın açıklamasıyla eylem çağrısı yapmıştık. Daha sonra bize bir mail geldi. ‘Ayağınızı denk alın. Erzurum’da komünistlere geçit yok. Sizi elimizden kimse alamaz’ şeklinde tehdit mesajları aldık. Dün de AKP il binasına yürüdük. AKP’nin örgütlediği bir grup bizi yuhalamaya, bize küfür etmeye başladı. Basın açıklaması yapmak istedik saldırı yaptılar” dediler.

Olaylar sırasında 4 TGB’li yaralanırken, TGB’liler polis eşliğinde Gürcükapı Polis Karakolu’na götürüldü. Saldırgan grup karakolun etrafında bir süre bekledikten sonra dağıldı. Olaylara sosyal medyadan yoğun tepki geldi.

AKP'yi Karşıyaka'da deliğe süpürdüler Gündem İşçi Partisi büyüyor Gündem Afrika'da yeni ABD-Fransız emperyalizmi Gündem Mursi korkusu Mübarek'e yarar Gündem