DSÖ'den KOVİD-19 uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü, “Koronavirüs pandemisi kötüye gidiyor” uyarısı yaptı. Örgütün Genel Sekreteri, “Hiçbir ülke ayağını frenden çekmesin” dedi. Çin'den ise iyi haber geldi. Aşı için tarih verildi.

Abone ol

Dünya Kovid-19 pandemisi etkisi altında. Normalleşme adımları ise uyarıları beraberinde getirdi.

Dünya Sağlık Örgütü, Asya ve Avrupa ülkelerinde karantina koşullarının gevşetilmesine karşın koronavirüs salgınının dünya genelinde kötüye gittiği uyarısını yaptı.

Genel Sekreter Tedros Adhanom Ghebreyesus (Tedros Edanam Gebriisıs), “Pandeminin başlamasının üzerinden altı ay geçti. Şu an hiçbir ülke ayağını frenden kaldırmamalı” diye konuştu.

Basın toplantısı düzenleyen Ghebreyesus (Gebriisıs), son 10 günün dokuzunda küresel çapta 100 binin üzerinde yeni vaka tespit edildiğini vurguladı. Pazar günü açıklanan yeni vakaların ise yüzde 75’i sadece 10 ülkedendi. Bu ülkelerin önemli kısmı Güney Amerika ve Asya’daydı. Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreteri ülkeler için en büyük riskin rehavet haline geldiğini söyledi.

Küresel salgına dönüşen koronavirüsü ilk olarak tespit eden Çin'den ise beklenen haber geldi. Önde gelen tıbbi danışmanlarından Dr. Zhong Nanshan (Şon Nenşin), aşı için tarih verdi; İlk koronavirüs aşılarının sonbaharda kullanıma hazır olabileceğini açıkladı.

Çinli bilim insanları tarafından geliştirilen bazı aşıların sonbaharda "acil kullanım" için hazır olabileceğini söyleyen 83 yaşındaki Dr. Zhong Nanshan (Şon Nenşin), "Bazıları belki bu yıl sonuna kadar acil durum için kullanılabilir. Acil bir durumda ihtiyaç duyulursa bu yıl sonbahar veya kış aylarında olacağına inanıyoruz." İfadelerini kullandı.

Çin hükümeti tarafından yayınlanan bir rapora göre, Çin en az beş farklı koronavirüs aşısını test ediyor.

ulusal.com.tr

O şehirde ikinci dalga endişesi arttı Dünya İngiltere'de 8,9 milyon kişi hala izinde Dünya Hindistan'da son 24 saatte 10 bine yakın Kovid-19 vakası görüldü Dünya Kore'de broşür krizi Dünya