Karadeniz'de 2 tatbikat

NATO'nun Karadeniz'de başlatacağı tatbikata karşı, Rusya da Karadeniz'de tatbikat başlattı. NATO'nun tatbikat alanından Rus savaş gemileri de görüntülendi

Abone ol

Karadeniz'de yapılacak tatbikata katılacak NATO gemileri Bulgaristan'ın Varna limanına ulaştı.

Amerika Deniz Kuvvetleri'nden Amiral Brad Williamson'un komutanlığında yapılacak NATO tatbikatına karşı Rusya Karadeniz'de tatbikat başlattı. Rus savaş gemilerinin NATO gemilerinden görülebildiği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Karadeniz bölgesindeki tatbikata Rusya'nın yanı sıra, Kuzey Kafkaslar, Ermenistan, Gürcistan ve Kırım'dan yaklaşık 2 bin askerin katıldığı belirtildi. 10 Nisan'a kadar devam edecek manevralarda hava savunma kabiliyeti test edilecek.

Bugün başlatması planlanan NATO tatbikatına ise Türkiye, Amerika, İtalya, Almanya, Kanada, Romanya ve Bulgaristan katılıyor. Kırım yakınlarında yapılacak NATO tatbikatında ittifak üyeleri denizaltı savunma harbi ve deniz hava harekatı alıştırmaları yapacak.

ulusalkanal.com.tr

İsveç Merkez Bankası faizleri düşürdü Dünya Avrupa'dan hamle Dünya Peşmerge Kerkük'ün güneyinde ABD uçaklarının desteğiyle operasyon başlattı Dünya İsrail Dışişleri Bakanı'ndan kan donduran seçim vaadi Dünya