AKP'den bir skandal daha

AKP iktidarı bir skandala daha imza attı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, korunmaya muhtaç çocukların sorumluluğunun Deniz Feneri Derneği’ne devretti.

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda skandallar bitmiyor. Bakanlık “Bu kadarı da olmaz” dedirten bir protokol imza attı.

Çocukların her türlü korunmasından sorumlu olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yıllardır yolsuzluk ve dolandırıcılıkla gündemde olan Deniz Feneri Derneği ile bir protokol imzaladı.

Protokolle, korunma ihtiyacı içinde olan çocuklarla ilgili bütün sorumluluklarını Deniz Feneri'ne devretti.

Muhtaç çocuk ve aileler Bakanlığa bağlı il müdürlükleri tarafından tespit edilip Deniz Feneri Derneği’ne iletilecek. Hem de çocukların ve ailelerin özel bilgileriyle birlikte.

Protokole göre, çocuklar ve ailelerine yapılacak ayni ve nakdi yardımlar Deniz Feneri tarafından yapılacak. Dernek tarafından çocuklara yönelik mesleki hizmet ve rehberlik de sunulabilecek.

İlk uygulama İstanbul’da başlayacak. Hedef 81 ilde çocuklar ve ailelere sunulan devlet güvencesini Deniz Feneri Derneği'ne vermek.

Protokole ilk tepki Sağlık Emekçileri Sendikası'ndan geldi.

Deniz Feneri Derneği ilk olarak Almanya’da gündeme gelmişti. Davanın Almanya ayağında sanıklar ceza almışlar, sanıklara ceza veren Alman Yargıç Johann Müller, dava için, “Almanya’nın en büyük bağış skandalı davası, asıl suçlular Türkiye’de” demişti.

Türkiye’de ise Deniz Feneri davasının sonucu ile ilgili tartışmalar halen sürüyor.

HABER: SABRİ KARA

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan’a yurttaş tepkisi Gündem Erdoğan, Davutoğlu ve Bahçeli, Anıtkabir ziyareti yapmadı Gündem Profesör Doktor Türkan Saylan ölümünün 6'ncı yılında anıldı Gündem Başbakan Davutoğlu partisinin Zonguldak'ta düzenlediği seçim mitinginde konuştu Gündem