Rus jetleri Halep, İdlib, Lazkiye ve Hama'daki IŞİD hedeflerini vurdu

Rus hava güçlerinin Suriye'nin Halep, İdlib, Lazkiye ve Hama kentlerinde 40 IŞİD hedefini vurduğu bildirildi.

Abone ol

Rusya Savuma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Rus jetlerinin Suriye'de düzenlediği son operasyonlarla ilgili bilgi verdi.

SU-34, SU-24M ve SU-25SM jetlerinin dünden bu yana 41 sorti gerçekleştirdiğini belirten Konaşenkov, jetlerin hedefinde Halep, İblid, Lazkiye, Hama ve Deyr ez Zor kentlerindeki IŞİD tesislerinin olduğunu söyledi.

"SU-24M jetleri Halep yakınlarında militanların patlayıcı yapmakta ve bunları intihar bombacıları ile otomobillerin üzerlerine yerleştirmek için kullanılan bir tesisi vurdu" diyen Konaşenkov, IŞİD'cilerin burada üretilen bombaları Suriye'nin farklı yerlerinde düzenlemeyi planladıkları terör saldırılarında orduya karşı kullanmayı planladıklarını söyledi.

Rus jetlerinin İdlib kırsalında da IŞİD militanlarının eğitildiği bir kampı imha ettiğini belirten Konaşenkov, Halep'in kuzeyindeki Hraytan'da da bir mühimmat deposu ve bir yakıt deposunun vurulduğunu açıkladı. (sputnik)

Suriye ordusundan Halep için büyük hazırlık Dünya Terör örgütü IŞİD iki numaralı isminin öldürüldüğünü doğruladı Dünya İran'dan Suriye'ye kritik ziyaret Dünya Rusya Dışişleri: ABD'nin MH17 tepkisine propaganda denir Dünya