Sirtaki dansı İstanbul yoğun ilgi görüyor

İstanbul'un stresinden biraz da olsa uzaklaşmak isteyenler için güzel bir haber var sırada. Yunan kültürünün ünlü dansı Sirtaki dansı İstanbul yoğun ilgi görüyor. Avcılar belediyesi tarafından ücretsiz verilen Sirtaki kursuna bu yıl 2 binin üzerinde başvuru var.

Abone ol

Yunan folklörünün ayrılmaz bir parçası haline gelen Sirtaki dansına İstanbul'da ilgi yoğun oldu. Avcılar belediyesi tarafından verilen ücretsiz kursa 2 binden fazla kişi başvurdu.

Kursa 80 kursiyere gruplar halinde eğitim görüyor. Kurs Salı akşamları 3 ay süreyle veriliyor.

Sirtaki Türk dansları gibi, omuz omuza yapılan bu dans. Geçen yıl bin 500'e yakın başvuru olmuştu. Kursa bu yıl başvuru daha da arttı.

Kursa genellikle ev kadınları, öğrenciler ve emekliler ilgi gösteriyor. Kursiyerler Sirtaki'nin yanı sıra latin dansları ve halk oyunları da öğreniyor.

Mübadele anlaşmaları ile Bulgaristan ve Yunanistan'dan İstanbul'a göç edenlerin genellikle Avcılar'a yerleşmesi, kursa ilginin yoğun olmasının bir nedeni.

Bunun yanı sıra kursun ücretsiz verilmesi de önemli bir başka etken.

ulusalkanal.com.tr

Anka kuşunun kanadında bir ressam: Berkan Baycan... Kültür Sanat Engelliler ritim çalgılarla eğlendi Kültür Sanat Kütahya'da engelliler sinemada buluştu Kültür Sanat Eskişehir'de “Kore Kültür Günü“ etkinliği Kültür Sanat