Açlık sınırı 2 bin 383 lira 76 kuruş

Uzmanlar, koronavirüs sürecinde hastalıktan korunmak için bağışıklığımızı kuvvetlendirecek gıdaları tüketmemiz gerektiğine vurgu yapıyor. Ancak fiyatlar cep yakıyor. TÜRK-İŞ tarafından her ay kamuoyuyla paylaşılan “Açlık Ve Yoksulluk Sınırı Araştırması” raporu ağustos ayı verileri açıklandı. Rapor bir kez daha geçim sıkıntısının devam ettiğini gösterdi.

Abone ol

TÜRK-İŞ Ağustos ayına ait açlık ve yoksulluk sınırı araştırma raporunu yayınlandı.

Geçim derdinin devam ettiği bir kez daha gözler daha önüne serildi.

Araştırmada 4 kişilik bir aile baz alındı. Ailenin dengeli ve yeterli beslenebilmesi için aylık gıda harcaması, yani açlık sınırı 2 bin 383 lira 76 kuruş olarak belirlendi. Bu oran geçen ay 2 bin 406 TL 46 kuruştu.

Ankara’da yaşayan ailenin gıda harcaması için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 0,94 oranında geriledi.

Koronavirüs salgını döneminde uzmanlar, bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek gıdaları tüketmemiz konusunda uyarıyor. Ancak fiyatlar cep yakıyor. Hazırlanan rapora göre, yılın ilk sekiz ayı itibariyle fiyatlardaki artış yüzde 10,22 oranında belirlendi. Gıda enflasyonunda son on iki ay itibariyle artış oranı yüzde 15,79 oldu.

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaları, yani yoksulluk sınırı 7 bin 764 lira 69 kuruş olarak tespit edildi. Sınır geçen ay 7 bin 838 lira 62 kuruş olmuştu.

Rapor, bekar bir çalışanın "yaşama maliyeti"nin aylık 2 bin 891 lira 65 kuruş olduğunu ortaya koydu.

ulusal.com.tr

İşçileri taşıyan minibüs kaza yaptı: 2 ölü, 16 yaralı Ekonomi İzmir Büyükşehir'de grev kararı Ekonomi Servis araçlarına yapılan zamlar belli oldu Ekonomi Benzine 21 kuruş zam Ekonomi