Soylu, sokağa çıkma yasağına ilişkin eleştirilere yanıt verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Yaşanan kaos ile ilgili eleştirileri kabul ettiğini belirtti. Bakan, yasak iki önce de ilan edilseydi bir riskin muhakkak olacağını bildirdi.

Abone ol

Eleştirileri kabul ettiğini belirtti, yasağın neden o saatte alındığını açıkladı.

30 büyükşehir ve Zonguldak’ta ilan edilen iki günlük sokağa çıkma yasağıyla ilk anda vatandaşların bakkallara akın etmişti. Bu yüzden yasağın açıklanma saatine ilişkin İçişleri Bakanlığı’na bazı eleştiriler yöneltilmişti.

O eleştirilere yanıt İçişleri BakanıSüleyman Soylu’dan geldi. Soylu, neden 21.44’te yasağı açıkladıklarını anlattı. Bakan, “Saat 21 itibarıyla marketler kapanıyor. Bunu düşünerek yasak kararını 21.00’den sonra ilan ettik. Bazıları 23.59’da ilan etseydiniz diyor. Ancak o zaman da insani açıdan büyük sorunlarla karşılaşabilirdik” dedi. O saatte bir yere ziyarete gitmiş vatandaşlar için sorun olabileceğini hatırlattı.

Bakan, 10 Nisan gecesi ilk anda yaşanan telaşa ilişkin de konuştu. Sınırlı bir birikme olduğunu belirterek, “Bir buçuk-iki saatlik bir süreçte bazı kısıtlı bölgelerde bir yığılma oldu. Çok sınırlı sayıda bir birikme oldu” ifadelerini kullandı. Soylu, “Doğrudur. Ben bunu öngörmedim. Tecrübem var. Ama yine de o saatteki bu çok sınırlı birikmenin büyük bir problem oluşturacağını düşünmüyorum” yanıtını verdi.

O gece marketlere akın eden vatandaşların yasağın ileriki günlerde devam edeceğinden endişelendiği için sokağa çıktığını söyledi Bakan. “Nasıl bir yöntem izlersek izleyelim muhakkak bir risk olacaktı. Sonuçta o saatte sokağa çıkanların sayısı 250 bin-300 bin civarındadır” dedi.

Soylu, kendisine yöneltilen eleştirileri kabul ettiğini de aktardı. “Eleştirileri de aldım kabul ettim. Hakaretleri de kabul ettim” şeklinde konuştu.

Bu gece sona erecek olan sokağa çıkma yasağının uzatılıp uzatılmayacağı da tartışılıyor. Soylu, bu tartışmaya da, “Sokağa çıkma yasağı, hafta içine sarkmayacak. Bu kesin” sözleriyle son noktayı koydu.

ulusal.com.tr

İyi Parti'li Süleyman Tefek, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan Çin'den Ermenistan'a yollanan yardımlarla ilgili açıklama Gündem Yaralı ele geçirilen PKK'lı teröristin koronavirüs testi pozitif çıktı Gündem Türkiye sessizliğe büründü Gündem