Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı

Çankaya Köşkü'nde yapılan liderler zirvesine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Zirvede, CHP hükümete FETÖ'nün yerine yeni bir cemaatin ön plana çıkmaması konusunda uyarılar yaptı. AKP ve MHP de "İdam tartışmalarını" ele aldı.

Abone ol

Artan terör saldırıları, mini Anayasa paketi, Türk Ordusu'nun emir komuta zincirine darbe vuran kararnameler... Bu gündem başlıklarıyla yapılan 3'lü liderler zirvesine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Çankaya Köşkü'nde görüşen Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin en önemli gündem maddesi Gaziantep'teki terör saldırısıydı.

Saldırıda istihbarat zafiyeti yaşandığına ilişkin eleştiriler yapan Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki IŞİD yapılanmasıyla ilgili iddianamelere konu olmuş bilgilerin araştırılmadığını söyledi.

FETÖ ile mücadele ederken başka cemaatlerin öne çıkmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, FETÖ'cü hakimlerin yürüttüğü, Ergenekon, Balyoz kumpaslarının yeniden incelenmesi gerektiğini de Başbakan Yıldırım'a iletti.

TSK'nın emir komuta yapısını bozan kararnameler ile ilgili rahatsızlığını ileten Kılıçdaroğlu, özel harekat polisi alımlarında KPSS şartının kaldırılmasına yönelik eleştirilerini de dile getirdi.

Zirvede, idam tartışmaları da masadaydı. Ceza kanununa göre sanığa verilen idam cezası geriye dönük işlemiyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli idam cezasının terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile FETÖ lideri Fethullah Gülen'e işlemeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine Başbakan Binali Yıldırım da "Acaba bu süreci bilen biri olarak siz mi bir açıklama yapsanız" sözleriyle Bahçeli’ye açıklama yapma önerisinde bulundu.

Liderler, mini Anayasa paketi için çalışma yürüten temsilcilerin sunduğu rapor doğrultusunda Anayasa değişikliğini genişletme konusunda da mutabık kaldı.

ulusalkanal.com.tr

AKP'li belediye başkanından Vatan Partisi'ne teşekkür Gündem Numan Kurtulmuş: Suriye'de iç savaş olmasaydı, IŞİD olmayacaktı Gündem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Biden ve Barzani açıklaması Gündem TGB'liler İstanbul'daki büyük yürüyüşün çalışmalarını hızlandırdı Gündem