Adli Müşavir Köse kabul etmedi ama imzaladığı belge haberi doğruladı

Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse; "Meçhul Danıştay şeması Muharrem Köse'den" haberimizle ilgili açıklama yaptı. Köse'nin avukatı aracılığıyla yaptığı yazılı açıklama şöyle...

Abone ol

Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse, "Meçhul Danıştay şeması Köse'den" başlıklı haberimizle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ilgili şemanın mahkemeye "Danıştay saldırısı yapılan çalışma olarak sunulmadığı" belirtildi.

"Bahse konu şema, 22 Haziran 2012 tarihli yazı ekinde Mahkeme'ye gönderilmiştir. Yazıda kesin bir ifade kullanılmamış, "gönderilen şemanın talep edilen şema olabileceğinin değerlendirileceği" ifade edilmiş, haberde iddia edildiği gibi "Danıştay saldırısı sonrası yapılan çalışma" olduğuna ilişkin bir niteleme yapılmamıştır."

Ancak 2012'de Ergenekon Mahkemesi'ne gönderilen yazı Köse'nin bugünkü söylediklerinden çok farklı.

"Konuyla ilgili olarak yapılan araştırma ve inceleme sonucunda ’Danıştay olayı ile ilgili oluşturulan şema’ olabileceği değerlendirilen şema ekte gönderilmiştir."

Mahekemeye bu ifadelerle gönderilen şema gerek basında yürütülen kampanyada gerekse Ergenekon hakim ve savcıları tarafından Genelkurmay Başkanlığı’nın hazırladığı şema olarak kabul edildi. Ergenekon davasında hedef alınan isimlerle Danıştay saldırısının faillerini ilişki içinde gösteren şema, cezalara dayanak gösterildi.

Yargılanan komutanların ısrarlı çağırılara karşın şemanın kim tarafından hazırlandığına dair hiç bir açıklama yapılmamıştı. F-tipi örgütlenmenin Askeri Yargı sorumlusu olduğu öne sürülen Adli Müşavir Muharrem Köse, son dönemde Genelkurmay Karargahı'nın en çok tartışılan ismi oldu.

Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

AKP'li vekile adliye dayağı! Gündem Sandık başkanları yargılanıyor! Gündem Muharrem Köse'den açıklama Gündem 7 kuruş ucuzladı Gündem