Uyum Yasaları KHK'sı ne zaman çıkacak?

Geçen yıl 21 Mayıs'ta olağanüstü kongresini yapan AKP, 18 Ağustos'ta olağan büyük kurultayını yapacak. Kongre tarihini AKP Sözcüsü Mahir Ünal duyurdu. Ünal, AKP'nin kuruluş yıl dönümü olan 14 Ağustos kapsamındaki kutlamaların kongreyle birleştirileceğini de söyledi.

Abone ol

21 Mayıs 2017'de Erdoğan'ın genel başkan olması için olağanüstü kurultay yapan AKP'nin olağan büyük kongre tarihi netleşti.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda alınan karar gereceğinde 18 Ağustos'ta kongre yapılacak.

Açıklamayı AKP Sözcüsü Mahir Ünal yaptı. Ünal, AKP'nin kuruluş yıl dönümü olan 14 Ağustos kapsamında yapılacak etkinlikleri de büyük kongreyle birleştireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimleri sonrası AKP Genel Merkezi'nde kurmaylarıyla bir araya geldi.

AKP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarının değerlendirildiği Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile Merkez Yürütme Kurulu toplantıları yapıldı. AKP Sözcüsü Ünal, kongre tarihini MKYK toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında ilan etti.

Ünal basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin de konuştu. Başkanlık için gerekli uyum yasaları için hazırlanan kararnamenin önümüzdeki hafta açıklanacağını ifade etti Ünal. Ardından da yeni yönetim yapısının şekillendirilmesi için Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin çıkartılacağını kaydetti.

AKP Sözcüsüne, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tartışma yaratan bu açıklaması da soruldu. Ünal, soruya CHP ve HDP'yi eleştirerek yanıt verdi.

ulusal.com.tr

Metin Kor'un cansız bedenine ulaşıldı! Metin Kor kimdir? Gündem Devlet Bahçeli'den Eylül Yağlıkara açıklaması Gündem CHP İlçe başkanı evinde ölü bulundu Gündem Eylül Yağlıkara'nın otopsi işlemi tamamlandı Gündem