Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten Bitcoin uyarısı: Uzak durmalı

Kripto paralardan kazanç elde edenleri vergilendirmek için harekete geçildi. Bitcoin ve benzeri sanal paralar incelemeye alındı. Sanal para "emtia" olarak adlandırılırsa buradan kazanç elde edenler gelir vergisine tabi olacak. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de Bitcoin'e karşı kritik bir uyarıda bulundu. Şimşek sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Şimşek "Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir" ifadelerini kullandı

Abone ol

Son günlerin skandal konusu dijital paralardan elde edilen kazançlara vergilendirme yapılacak.

Maliye Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu ve Merkez Bankası, Bitcoin ve benzeri kripto paraların adını koymaya çalışıyor.

Kurumlar üç olasılık üzerinde duruyorlar. Bunlardan ilki Bitcoin'in bir ‘emtia' olarak kabul edilmesi. İkincisi ‘menkul kıymet' ve üçüncüsü de ‘para' olarak adlandırmak.

Devletin bir kazaçtan vergi alabilmesi için o kazancın adını koyması gerekiyor.

Eğer bu sanal paralar "satılacak mal" olarak adlandırılan "emtia" olarak kabul edilirse devlet kripto para kazançlarını vergilendirebilecek.

Para olarak tanımlanması durumunda herhangi bir vergi alınmayacak.

Eğer menkul kıymet olursa da kripto para sahipleri gelir vergisi ödeyecek ama KDV ödemeyecek.

Başbakan YardımcısıMehmet Şimşek, Bitcoin'e karşı vatandaşları uyardı.

Şimsek Bitcoin'in aniden yükseldiği gibi düşebileceğini de belirtti.

ulusal.com.tr

ulusal.com.tr

Dolar güne düşüşle başladı Ekonomi Maaşları Bitcoin ile ödeyecek Ekonomi Yaklaşık 22 milyon araç sahibine kötü haber geldi Ekonomi Borsa günü düşüşle tamamladı Ekonomi