NATO'dan Rusya açıklaması

NATO, Suriye sınırında Türk hava sahasının ihlali nedeniyle Rusya'yı uyardı. Yapılan kınama açıklamasında Rusya'nın eylemi "son derece tehlikeli ve sorumsuzca" olarak nitelendirildi.

Abone ol

Açıklama NATO büyükelçilerinin, Türkiye'nin talebi üzerine Brüksel'de toplanmasının ardından yapıldı.

Rusya'nın acilen bu olaya izahat getirmesini isteyen NATO, Rusya'nın bu eylemi için "son derece tehlikeli ve sorumsuzca" nitelemesinde bulundu.

Açıklamanın devamında "Müttefikler, Türk hava sahasına yönelik ihlalleri şiddetli şekilde protesto etmektedir ve NATO hava savasının ihlal edilmesini de kınamaktadır" ifadesi kullanıldı.

NATO ayrıca, Rusya'yı bu eylemlerini sonlandırmaya davet etti.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da olayın ardından Brüksel’de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmüştü. Stoltenberg görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, konunun müttefik ülkeler arasında görüşülmesi için Kuzey Atlantik Konseyi’ni bugün toplantıya çağırdığını söyledi.

Stoltenberg “Rusya’ya IŞİD’le mücadeledeki çabalarını uluslararası koalisyonunkilerle uyumlu hale getirmesi için gerekli adımları atmasını ısrarla tavsiye ediyorum” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Rusya'dan Türkiye açıklaması Gündem SGK, yüzlerce kişiye dava açtı Gündem Ergenekon davasının temyiz duruşması sona erdi! Gündem Yasin Börü davasında yeni gelişme Gündem