Deniz Kuvvetleri'nde akıl almaz skandal!

Deniz Kuvvetleri'ndeki Fethullahçı örgütlenmeyle bağlantılı bir albayın, bu durum bilinmesine rağmen amiral yapıldığı ortaya çıktı. Çarpıcı bilgiyi Emekli Tümamiral Ali Semih Çetin, yeni yazdığı kitapta açıkladı. İşte F-Amiral'in hikayesi...

Abone ol

Balyoz hükümlüsü Emekli Tümamiral Ali Semih Çetin, Deniz Kuvvetleri'ndeki Fethullahçı örgütlenmeye ilişkin önemli bir bilgiyi açıkladı.

Çetin, yasa dışı örgütlenmeyle bağlantılı bir albayın, bu durumun bilinmesine rağmen amiralliğe terfi ettiğini yazdı. Emekli Tümamiral Çetin, tanıklığını Kaynak Yayınları'ndan çıkan "Nerede Kalmıştık? Kumpas Açığa Çıktı" adlı kitabında anlattı.

Çetin, amiralliğe yükselecek albayların seçilmesi için yapılan bir sunum sırasında yaşananları yazdı. Bir albayın sunum yapmasının ardından dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit'in verdiği tepki, bir skandala işaret ediyordu.

"Komutan, bir şey söylemeden eliyle havada büyük bir "F" harfi çizdi. Ben şaşkınlıkla, "Yapmayın efendim!" dediğimde iki kelimelik bir ekleme yaptı: "Kesin kaynak." Hasdal'dayken, iki amirale daha aynı bilgiyi verdiğini öğrendim."

Çetin, bu albayın 2012 YAŞ toplantısında amiralliğe terfi ettiğini açıkladı. Emekli Tümamiral Çetin, "İşte o komutanın F tipi olarak tanımladığı albay da YAŞ'ta terfi edenler arasındaydı" dedi.

Aydınlık, 17 Mart'ta Deniz Kuvvetleri'ndeki Fethullahçı örgütlenmenin elemanlarını açıklamıştı. Bu isimler arasında 18 muvazzaf amiral de yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

Namuslu bilim insanlarımızı göreve çağrıyoruz Gündem Artık büyümüyoruz! Gündem Pamir'den kötü haber Gündem Kulislerde bu konuşuluyor Gündem