Asya güçleri arasında yakınlaşma ve işbirliği artıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8. BRICS Zirvesi ve 17. Rusya-Hindistan Zirvesi için Hindistan'a gitti. Ziyaret sırasında, Rusya'dan Hindistan'a S-400 sevkiyatı yapılmasına dair anlaşma imzalandı. Hindistan ile Avrasya Ekonomik Birliği arasında serbest ticaret bölgesi kurulmasına dair müzakereler de aralık ayında başlayacak.

Abone ol

Asya güçleri arasında yakınlaşma ve işbirliği artıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8'inci BRICS Zirvesi ve 17. Rusya-Hindistan Zirvesi'ne katılmak için Hindistan'ın Goa kentine gitti. Putin, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmelerin sonunda iki ülke arasında Moskova'dan Yeni Delhi'ye S-400 sevkiyatı yapılmasına dair anlaşma imzalandı. İki ülke arasında helikopter üretimi için ortak şirket kurulması kararlaştırıldı.

Görüşmelerin sonunda yayınlanan bildiride Hindistan ile Avrasya Ekonomik Birliği arasında serbest ticaret bölgesi kurulmasına dair görüşmelerin aralık ayında başlayabileceği vurgulandı.

Bildiride ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin reforma ihtiyacı olduğu belirtildi. Bunun yanında Rusya'nın Hindistan Birleşmiş Milletlere daimi üye olarak katılmasının desteklendiği açıklandı.

Daha sonra basın toplantısında açıklama yapn Putin, uluslararası sorunlarda Rusya ile Hindistan'nın benzer çizgilerde olduğunun altını çizdi.

ulusalkanal.com.tr

Suudi Arabistan 'sehven' vurdu Dünya Irak Bağdat'ta intihar saldırısı: 31 ölü, 65 yaralı Dünya Dabık'a yönelik taarruz başladı Dünya Akdeniz'de 4.5 büyüklüğünde deprem oldu Dünya