O fezleke ortada kaldı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında hazıladığı fezleke ortada kaldı. Önce Meclis Başkanlığı fezlekeyi "Adalet Bakanlığı üzerinden gönderilmediği" gerekçesiyle savcılığa iade etmişti. Daha sonra Adalet Bakanlığı'na gönderilen fazleke "doğrudan Meclis'e gönderilmediği" iddiasıyla başsavcılığa yeniden iade edildi.

Abone ol

Adalet Bakanlığı’nın "Doğrudan Meclis'e gönderilmediği", Meclis'in de "Adalet Bakanlığı’na aracılığıyla gönderilmediği" gerekçesiyle "iade" kararı verdiği fezleke ortada kaldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında "Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs" suçlamasıyla fezleke hazırlamıştı.

Fezleke, önce Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlık, "Fezleke doğrudan Meclis Başkanlığı'na gönderilmeli" gerekçesiyle iadesine karar verdi.

Başsavcılık iade edilen fezlekeyi bu kez 27 Ocak 2014 tarihinde Meclis'e gönderdi. Ancak bu kez Meclis fezlekeyi iade etti. İade gerekçesinde de "Fezleke Adalet Bakanlığı aracılığıyla Meclis'e gönderilmeli" ifadesi yer aldı.

Önce Adalet Bakanlığı sonra da Meclis Başkanlığı'nın başsavcılığa iade ettiği fezleke böylece ortada kalmış oldu. Adelet Bakanlığı’nın iade gerekçesiyle Meclis Başkanlığı’nın iade gerekçesinin birbiriyle çelişmesi de akılları karıştırdı.

ulusalkanal.com.tr

Demokrasi tarihinde bir ilk! Gündem Balyoz Davası'nda yeni gelişme Gündem Der Spiegel, cemaat'in İstanbul adayını açıkladı Gündem AKP - El Kaide işbirliğinin kanıtları Gündem