Erol Çakır Lisesi'ne Şehit Burak Cantürk'ün adı verildi

İstanbul Kartal'da bulunan Vali Erol Çakır Anadolu Lisesi'nin ismi değiştirildi. 25 Ekim'de yapılan değişiklikle okula, Diyarbakır'da bombalı saldırıda şehit olan Burak Cantürk'ün adı verildi. Ancak, çevrede isim değişikliği için bir çok okul varken bugüne kadar devlet kademesinde üst düzey görevlerde bulunan Erol Çakır'ın adının seçilmesi dikkat çekti.

Abone ol

Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere birçok ilde valilik yapan Erol Çakır'ın İstanbul'da adının verildiği lisenin ismi değiştirildi.

Kartal'da bulunan ve daha önce tam adı, "Vali Erol Çakır Çok Programlı Anadolu Lisesi" olan okula, 12 Nisan'da Diyarbakır'da Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Burak Cantürk'ün adı verildi.

İlgili değişiklik 25 Ekim'de okulun internet sitesinde yayınlanan bildiri ile yürütlüğe girdi. Ancak bölgede, toplam 23 lise var. Bunların 8'ine bulunduğu semtin adı verilmiş. Yani, "Samadıra Lisesi", "Kartal Lisesi" gibi isim değişikliği için uygun liseler.

Durum böyle iken, değişiklik için neden Erol Çakır'ın adının verildiği lisenin seçildiği merak uyandırdı.

Ulusal Kanal WhatsApp hattına gelen ihbar doğrultusunda görüştüğümüz Erol Çakır, AKP iktidarında bu tür değişikliklerin normal olduğunu söyledi.

Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevlerini de yapan Çakır, 16 Şubat 2003 tarihinde görevini Muammer Güler'e devrederek emekli olmuştu.

Şubat 2015'te Vatan Partisi'ne üye olan Çakır, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri'nden İstanbul 1. Bölge'den milletvekili adayı olmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Başbakan Binali Yıldırım, Putin ile görüştü Gündem Binlerce ambar işçisi ranta karşı alanlara çıktı Gündem CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepkiler büyüyor Gündem Avrasya Tüneli'nin ismi için kıyasıya yarış! Gündem