AKP ile MHP uzlaştı, teklifte yazım aşamasına geçildi

AKP'nin Meclis'te boş bir kağıtla imza toplamaya başladığı Başkanlık içeren Anayasa değişikliği teklifinde metin yazım aşamasına geçildiği belirtildi. Gensoru gibi denetleme araçlarını kaldırarak Meclis'i yetkisiz bırakacak teklife ilişkin AKP ile MHP arasındaki pürüzlerin giderildiği ifade edildi. Teklifin, Cuma günü Meclis'e sunulması bekleniyor.

Abone ol

Başkanlık içeren Anayasa değişikliği teklifine ilişkin AKP ile MHP arasındaki pürüzler giderildi, metin yazım aşamasına geçildi.

Gensoru ve güvenoyu gibi hükümeti denetleme araçlarını kaldırarak Meclis'i yetkisiz bırakacak teklifin Cuma günü Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

12 maddeden oluşan teklif için Meclis'te imza toplamaya başlayan AKP, teklifi kendi imzasıyla sunacak, MHP'nin ise imzası bulunmayacak.

Seçilme yaşını 18'e düşürecek, yedek milletvekilliği uygulamasını içeren değişiklik teklifiyle vekil sayısının 550'den 600 çıkartılması hedefleniyor.

Anayasa değişikliği teklifi ilk olarak Meclis Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek. Görüşmelerin Ocak ayında başlaması hedefleniyor. Teklifin Genel Kurul aşamasının Şubat ayı ortalarında tamamlanması hedefleniyor. 23 Nisan 2017'de referanduma gidilebileceği belirtiliyor.

Teklifin Meclis'ten geçip referanduma gitmesi için 330 milletvekilinin oyu gerekiyor. 316 sandalyeye sahip AKP'ye fire verilmezse 14 milletvekilinin daha oyu gerekiyor.

Rusya'ya giderken uçakta gazetecilere konuşan Başbakan Binali Yıldırım'a göre, AKP'de fire yaşanmayacak. Ancak, kulislerde tam tersi konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr

CHP'de Kılıçdaroğlu rahatsızlığı! Vekiller isyan etti Gündem Siirt'te Kurmay Başkanı Kurmay Albay Gezer, FETÖ'den gözaltına alındı Gündem 'Terör örgütünün üst düzey örgüt yöneticileri etkisiz hale getirildi' Gündem KKTC'de saatlerin geri alınmasına yönelik eylemler Türkiye karşıtı kışkırmaya dönüştü Gündem