TSBD Soma raporuna göre facia doğal değil sosyal felaket

Türk Sosyal Bilimler Derneği, 301 madencinin yaşamını yitirdiği katliamının ikinci yıldönümünde Soma Maden Faciası Raporu’nu açıkladı. Soma davasının görüldüğü mahkemeye sunulan rapor, Soma’da sosyal bir felaketin olduğunu ortaya koyuyor.

Abone ol

Türk Sosyal Bilimler Derneği yönetim kurulunun görevlendirdiği çalışma grubu, Soma maden faciasının 2’inci yılında bir rapor hazırladı.

"İki yılın ardından Soma maden faciası raporu" düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Türk Sosyal Bilimler Derneği Başkan Vekili Gamze Yücesan Özdemir, rapor hazırlanırken, daha önce konuyla ilgili diğer raporların gözden geçirildiğini, duruşmaların takip edildiği ve doğrudan sahada yapılan gözlemlerin yansıtıldığını belirtti.

Soma maden faciasına neden olan süreci özetleyen Özdemir, facianın ardındaki en önemli nedenin 2000’li yıllarda ivme kazanan özelleştirme adımları olduğunu kaydetti.

Raporda, üretimdeki aşırı kar hırsı, özelleştirme ve taşeronlaşma politikaları, yasa ihlalleri ve denetim eksikliklerinin maden faciasının başlıca nedenleri olarak vurgulandı. İş güvenliği önlemlerinin de geri plana itildiğini belirtildi.

Haber-Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

Hayvancılıkla ilgili istatistikler açıklandı Ekonomi Hayvancılıkla ilgili istatistikler açıklandı Ekonomi Uçak krizinin vurduğu Kemer esnafı artık kepenk kapatıyor Ekonomi Uçak krizinin vurduğu Kemer esnafı artık kepenk kapatıyor Ekonomi