MGK'dan ABD'ye 'şiddetli' kınama

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yayımlanan bildiride orman yangınlarını çıkaran terör örgütü PKK ve her fırsatta örgütü kollayan ABD 'şiddetle' kınandı.

Abone ol

CumhurbaşkanıErdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık 3 buçuk saat sürdü.

Toplantının sona ermesinin ardından yazılı açıklama yapıldı.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ HİMAYE EDENLER

Bildirinin tamamı şu şekilde:

• Dünyadaki pek çok yer ile birlikte ülkemizde de etkili olan ve ciddi kayıplara yol açan orman yangınlarına karşı yürütülen mücadele gözden geçirilmiş; hadisenin tabii seyri yanında ülkemiz içindeki ve dışındaki dezenformasyon kampanyaları dahil olmak üzere güvenlik boyutu da değerlendirilerek bu çerçevede alınan ve alınabilecek ilave tedbirler görüşülmüştür.

• Kıbrıs meseleye taraf olan aktörler, uzlaşmaz yaklaşımlarında ısrar etmek yerine çözümün parçası olmaya davet edilmiştir.

• PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünü himaye ederek, bölgemizdeki barış ve istikrarı hedef alan saldırılarını sürdürmeye teşvik eden ülkeler şiddetle kınanmıştır.

• FETÖ ile mücade tavizsiz ve kararlılıkla sürdürülecek.

Turuncu listeye bir çizik daha Gündem İranlı pilot Ulusal Kanal'a konuştu: ''Dost ve kardeş Türk halkı ile devletinin yanından olmaktan mutluyuz'' Gündem İsrailli bakan İran'ı tehdit etti Gündem Kemerköy Termik Santrali sahibi İçtaş-Limak grubundan açıklama Gündem