Bağdat'ın, Ankara ile Şam ilişkilerinin normalleşmesi için Şam hükümetiyle temas kurduğu iddia edildi

Bağdat, Ankara ile Şam ilişkilerinin normalleşmesi için Şam hükümetiyle temas kurdu. Bu iddia Irak El Maluma gazetesine ait.

Abone ol

Bağdat hükümeti, Türkiye ile Suriye ilişkilerinin normalleşmesi için Şam’la temas kurduğu bildirildi.

Irak gazetesi El Maluma’nın haberine göre, Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih Fayad, Suriyeli yetkililerle Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi konusunu görüştü.

Falih Fayad’ın Şam ziyareti ile ilgili açıklamada bulunan Irak Meclisi’ndeki Kanun Devleti İttifakı milletvekillerinden Casim Muhammed Cafer, Fayad’ın Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’den Suriye Cumhurbaşkanına iki mesaj götürdüğünü söyledi.

Cafer, mektuptaki birinci konunun Musul operasyonuyla ilgili olduğunu söyledi. Operasyonun Rakka ile bağlantısının önemine değinildiği anlatıldı.

Cafer mektuptaki ikinci konunun ise Türkiye’nin Irak ve Suriye ile ilişkilerini ilgilendiğini açıkladı. Cafer, Falih Fayad’ın, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’la yaptığı görüşmede Bağdat’ın Ankara ile Şam arasındaki buzların erimesine katkıda bulunmak için çaba gösterdiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Kumpasçı hakimlere tutuklama Gündem Kayseri’den havalanan nakliye uçaklarının asker sevkiyatı için kullanılmak istendiği belirlendi Gündem Ankara'da hakim savcı lojmanlarının tuvaletinde evrak bulundu Gündem 5. Kolordu Komutanlığı'nda arama başlatıldı Gündem