İzmir'in kurtuluşu! Esaretten özgürlüğe 95 yıllık destan

Tam 95 yıl önce İzmir, düşman işgalinden kurtuldu. İzmir’in kurtuluşu, gün boyu süren etkinliklerle kutlandı. Türk Ordusu'nun İzmir'e girerken kullandığı güzergah üzerinde yürüyüş düzenleyen İzmirliler, Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle sokakları gelincik tarlasına çevirdi

Abone ol

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılı coşkuyla kutlandı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla sokakları gelincik tarlasına çeviren İzmirliler, dev Atatürk posteri taşıdı.

15 Mayıs 1919'da Yunan güçleri tarafından işgal edilen İzmir, Büyük Taarruz sonrası Türk ordusunun 9 Eylül 1922’de İzmir’e girmesiyle son bulmuştu.

“Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir. İleri” şiarıyla düşman bozguna uğratılmış ve İzmir 95 yıl önce esaretten kurtarılmıştı.

İzmir’in işgal edilmesi, Anadolu’da büyük direnişi körüklemiş ve bir millet küllerinden doğarak özgürlük ve bağımsızlığını sağlamıştı.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk Ordusu ve millet işgal güçlerine karşı savaşmış ve milletin bağrından ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’ler çıkmıştı.

İşte bu destansı kurtuluş, İzmir’de gün boyu süren yürüyüş, konser, sergi gibi etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda zeybek oyunları, miniklerin dans gösterileri ve kent konseyi orkestrasının konseriyle İzmirliler kurtuluş coşkusunu yaşadı.

Türk Yıldızları ise muhteşem bir gösteriyle izleyenleri büyüledi.

ulusal.com.tr

Muş katliamcısı Mehmetcan Aykan yakalandı! İşte ilk ifadesi Gündem Ege'de deprem (9 Eylül 2017 Cumartesi İzmir son depremler) Gündem 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde araç yangını Gündem 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı! İstanbul'da okul güvenliği artırılıyor Gündem