İstihdam paketi Meclis’ten geçti: Vatan Partisi ,Türk-İş, DİSK ve Hak-İş'in girişimleriyle esnek çalışma maddeleri tekliften çıkarıldı

Yeni istihdam paketi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. İşçilerin istemediği maddeler tekliften çıkarıldı. Milyonları ilgilendiren vergi borçlarına yapılandırma geldi. Ayrıca teklifle birlikte Kovid-19 nedeniyle çalışanlara verilen kısa çalışma ödeneği de 2021 yılı Haziran ayına kadar uzatıldı.

Abone ol

51 maddelik yeni istihdam paketi Meclis’ten geçti. Vatan Partisi ,Türk-İş, DİSK ve Hak-İş'in girişimleri sonrası esnek çalışma maddeleri tekliften çıkarıldı. Vergi borçlarına da yapılandırma geldi.

Meclis Genel Kurulu’nda 11 Kasım’da görüşmeleri tamamlanan istihdam paketiyle gelen yapılandırma ve düzenlemeler şu şekilde:

• Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Özel Tüketim Vergisi ve KYK borçları yapılandırılabilecek.

• Borçlar 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren 18 taksitle ödenebilecek.

• Borcunu peşin ödemek isteyenlere indirim sağlanacak.

• Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçiler ile kredi kullanan orman köylüleri de düzenlemeden yararlanacak.

Milyonları ilgilendiren vergi ve SGK prim borçlarında da yapılandırmaya gidildi.

Maddelerin çıkarılması Emek Cephesinde sevinçle karşılandı. İşçi tarafı mücadele sürecinde yapılan haberlerden dolayı Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesini de unutmadı.

ulusal.com.tr

Merkez Bankası'ndan "FAST" adımı Ekonomi Emek cephesi ile Vatan Partisi'nin mücadelesi sonuç verdi: İşçinin istemediği 3 maddeyi tekliften çıkarılacak Ekonomi BDDK'dan yeni swap hamlesi Ekonomi Kıdemde mücadele sonuç verdi: Esnek çalışma modeli rafa kalktı Ekonomi