CHP İl Başkanı'ndan skandal sözler: TSK katliam yapıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılıdığı İl Başkanları toplantısında Mehmetçiğin Güneydoğu'da verdiği vatan savaşını baltalayan ifadeler kullanıldığı ortaya çıktı. Bir il Başkanı'nın Mehmetçiğe "Tayyip Ordusu" yakıştırması yaptığı ve "Ordu katliam yapıyor dediği" öğrenildi.

Abone ol

CHP'nin Antalya'daki il başkanları toplantısında, terörle mücadele eden Ordu ve Emniyet mensuplarıın kararlılığını zaafa uğratacak ifadeler kullanıldığı ortaya çıktı. Skandalı Aydınlık Gazetesi'nden Zihni Erdem kaleme aldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı toplantıda bir il başkanı; "Türk Ordusunun Doğu ve Güneydoğu da katliam yaptığını" söyledi. Aynı il başkanı; asker ve polisin Sur, Cizre, Silopi, Nusaybin ve Yüksekova gibi kritik illerde başarıyla yürüttüğü operasyonları hedef aldı. İl Başkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne "Tayyip Ordusu" yakıştırması yaptı ve "Mehmetçiğin katliam yaptığını" söyledi. İl başkanı bu tutumunu da "Bölgede hem PKK hem de Tayyip Ordusu katliam yapıyor" ifadeleriyle anlattı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu da Türk Ordusunun hedef alındığı toplantıda "Güneydoğu'da HDP'den sonra oy verilecek ikinci parti oldukları" değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu'nun bölgede "CHP'nin öncü rol oynayacağını" söylediği de öğrenildi.

Bazı il başkanları da CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan duydukları rahatsızlıkları dile getirdi. Tanrıkulu'nun açıklamalarının partiye zarar verdiği vurgulandı. İl başkanlarından bir kısmının da Kılıçdaroğlu ve MYK üyelerini eleştirdiği belirtildi. CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay'ın, Kılıçdaroğlu'na "Ne kadar başarısız insan varsa yanınıza alıyorsunuz" dediği öğrenildi.

CHP'de bir diğer rahatsızlık konusu da Kılıçdaroğlu'nun MYK üyelerinden sayıca fazla "baş danışman" ataması oldu. Kılıçdaroğlu'nun bu adımı; "Paralel MYK mı kuruluyor" yorumlarına neden oldu.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul’da güvenlik önlemleri üst seviyede Gündem 27 ilçedeki izinsiz Nevruz gösterilerinde 164 kişi gözaltına aldı Gündem Terör neden Hükümeti ve Erdoğan’ı hedef aldı? Gündem 22 terörist etkisiz hale getirildi Gündem