Örtülü ödenekte yeni rekor

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık tarafından kullanılan örtülü ödenekte yeni bir rekor kırıldı. Gizli hizmet giderleri olarak da bilinen örtülü ödenekte Ekim ayında 60 milyon lira civarında olan harcama tutarı Kasım ayında 4 kat artarak yaklaşık 222 milyon liraya yükseldi.

Abone ol

Örtülü ödenek harcamalarında yeni bir rekora imza atıldı. Kasım ayında harcanan örtülü ödenek kat be kat arttı.

Maliye Bakanlığı kasım ayı bütçe gerçekleşme tablolarını yayınladı. O tablolar, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık tarafından kullanılan, yasa gereği nereye harcandığı araştırılamayan örtülü ödenekte ciddi artış olduğunu ortaya koydu.

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık’ın 2015’in 11 ayında kullandığı ‘denetim dışı’ paranın toplamı 1.6 milyar lira oldu. Ekim ayında 59 milyon 914 bin lira olan örtülü harcama, kasım ayında tam 4 kat artarak 222 milyon 876 bin liraya yükseldi. Bu aynı zamanda bu yıl içerisinde “örtülü ödenekten” bir ay içerisinde gerçekleştirilen en yüksek ikinci harcama oldu.

Gizli hizmet giderlerinden Temmuz ayında 237.5 milyon lira harcanmıştı. Nereye harcandığı gizli tutulan örtülü ödenekte yaşanan anormal artışların Haziran ve Kasım seçimlerine denk gelmesi dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

Tüm dünya o açıklamaya kilitlendi! Gözler saat 21.00'de Ekonomi “Yerli Malı ve Tutum Haftası” kutlu olsun Ekonomi Dolar ve euro güne nasıl başladı? Ekonomi New York borsası "faiz kararı" öncesinde yükseldi Ekonomi