Katar ile ABD anlaştı

Körfez ülkelerinin yaptırım uyguladığı Katar, Amerika ile 12 milyar dolar değerinde F 15 savaş uçağı alımı anlaşması imzaladı. Dikkat çeken bir başka gelişme ise Amerika'nın ortak deniz tatbikatı için iki savaş gemisini Katar'a göndermesi oldu.

Abone ol

Katar Savunma Bakanlığı, 12 milyar dolar değerinde F15 savaş uçağı alımı için ABD ile anlaşma imzalandığını duyurdu

Katar'ın resmi haber ajansı QNA, anlaşmanın imza töreni için Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiye'nin Washington'da Amerika Savunma Bakanı Jim Mattis'le bir araya geldiğini duyurdu.

Haberde ABD'de 42 eyalette 60 bin kişiye istihdam sağlayacak anlaşmanın "Bölge ile ötesinde barış ve istikrarı destekleyeceği, aşırılığa karşı yakın stratejik iş birliği sağlayacağı" ifade edildi.

ABD Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise "Anlaşmanın Katar'ın savunmasına muazzam bir yetenek katacağı ve ABD ile Katar arasındaki karşılıklı güvenliğe yönelik iş birliğini artıracağı" vurgulandı.

Öte yandan Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre, Amerika, Katar ile yapacağı ortak tatbikat için iki savaş gemisini Doha'nın güneydoğusundaki Hamad Uluslararası Limanına gönderdi.

ABD'nin Katar Emirlik Deniz Kuvvetleri ile yapacağı ortak tatbikatın tarihi ve içeriğine ilişkin ise bilgi verilmedi.

ulusal.com.tr

Çin'de çocuk yuvası girişinde patlama Dünya Lesotho Başbakanı'nın eşi öldürüldü Dünya 2,5 milyar varillik petrol işgali Dünya Berlin'de şüpheli çanta alarmı! Dünya