TRT'den yayın savunması

TRT'den, Cumhurbaşkanı adaylarına ayrılan sürelerle ilgili açıklama geldi. TRT, Erdoğan'a yayınlarda daha fazla yer verilmesi ile ilgili "Siyasetçi kimliği ayrı cumhurbaşkanı kimliği ayrı" ifadeleriyle kendini savundu. TRT'nin en az yer verdiği Cumhurbaşkanı adayı Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek oldu.

Abone ol

TRT, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yeterince yer verilmediği yönündeki açıklamalara yanıt verdi.

Eleştirilere karşı kendini savunan bir açıklama yapan TRT, çalışanlarının can güvenliğinin tehlikede olduğunu iddia etti.

"Türkiye’nin siyasi tarihinde pek çok ilkin gerçekleşeceği 24 Haziran Seçimleri öncesinde kasıtlı olarak içine çekilmeye çalışıldığımız ve kamuoyunu yanlış yönlendiren bu tartışmalara prim vermemek adına bugüne kadar sessiz kalmayı tercih ettik. Ancak, suçlamaların tehdit boyutuna varması, provokasyona dönüştürülmesi ve ardından TRT çalışanlarına saldırıların başlaması üzerine bu açıklamanın gereği doğmuştur. Bu çerçevede, çalışanlarımızın can güvenliğinden endişe ettiğimizi belirtmek durumundayız."

Dengeli bir yayıncılık politikası izlediğini öne süren TRT Cumhurbaşkanı Erdoğan'a daha fazla süre ayrılmasını ise bakın nasıl savundu...

"Kamu yayıncısı olarak yayınlamakla yükümlü olduğumuz Cumhurbaşkanı faaliyetleri çerçevesinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi tören, kabul ve yurt dışı-yurt içi ziyaretleri TRT ekranlarında yer almaktadır. Sayın Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı adaylığı gibi iki farklı kimliği bilinçli olarak birbirine karıştırılarak süre çarpıtması yapılmaktadır."

Ancak "kamu yayıncısı olmanın getirdiği kurallara bağlı olarak tarafsız yayın yapıyoruz" diyen TRT'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ayırdığı süre 17 saati geçerken, Vatan Partisai lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'e ayırdığı süre 1 dakikada kaldı.

ulusal.com.tr

Basın Kartı Komisyonu 4 Haziran'da toplanacak Gündem Emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Bakan açıkladı! Gündem Dev FETÖ operasyonu! Gündem Milli Savunma Üniversitesi’nin teşkilat müdürü FETÖ’den tutuklandı! Gündem