İstifada 'yenge' ağırlığı

Abone ol

Milletvekili adayı olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan olayında yeni bir iddia gündeme geldi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan bugünkü, "İstifada 'yenge' ağırlığı!.." başlığını verdiği yazısında Hakan Fidan'ın istifasında eşinin etkin olduğunu iddia etti.

Takan yazısını Fidan'ın yakın çevresinden edindiği bilgilere dayandırdığı belirtti.

Takan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Dikkat ederseniz onca tartışmaya rağmen MİT Müsteşarlığından istifa eden Hakan Fidan’dan ses seda çıkmıyor. Merak ettim. Yakın çevresinden edindiğim bilgilere göre, Erdoğan’ın onaylamamasına rağmen Fidan’ın istifasında “yenge hanım” çok etkili oldu. Fidan’ın yakın çevresinin iddialarına göre Fidan, Erdoğan’ı ikna etmek için çok uğraştı, “yoruldum” dediği de doğruydu. Fakat en son görüşmede Fidan, Erdoğan’a, “Benim aile hayatım kalmadı, darmadağın oldu. Çok çalışıyorum ev bark yüzü görmüyorum. Eşim de mutlaka istifa etmemi istiyor. Lütfen beni anlayışla karşılayın. İstifa ediyorum” dedi. Erdoğan çok bozularak istifayı kabul etti.

Tam bu noktada bir hatırlatma yapalım. ADSIZ’ın arşivine bakarsanız Hakan Fidan’ın AKP çarkına dahil edilişinin Abdullah Gül ile olduğunu. Başbakan baş danışmanlığı görevim sırasında Hakan Fidan’ı tanıdığımı aktarmıştım. Ahmet Davutoğlu’nun da dış politika baş danışmanı olduğu günlerde Gül, Fidan’ı ona teslim etmişti. Fidan, Davutoğlu’nun masasının yanında oturduğu bir sandalyede mesai yapar, rahle-i tedrisattan geçerken ara sıra da Gül’ün konuşma metinlerini yazardı. Fidan’ın yükselişleri de Gül ve Davutoğlu sayesinde olmuştur. Gerçekte garip olan ise yollar ayrıldığında kapışmalar patladığında Fidan’ın Erdoğan’ın yanında kalmasıdır.

ulusalkanal.com.tr

Suriyeli hackerlar konuştu: AKP teröristlerle irtibatlı! Gündem Rahmi Turan: 3 Parti Lideri! Gündem 'En dürüst, Atatürkçü cephede birleşelim' Gündem Dosyalılar sıraya girdi! Gündem