"Türkiye'deki 2 buçuk milyon Suriyeli mültecinin masrafını niye 3 milyara kapatmak istiyor o zaman AB?"

Ali Develioğlu yazdı

Abone ol

Brüksel'de önceki gece yarısına kadar süren AB zirvesinde, Suriyeli mültecilerin masrafı için AKP hükümetinin istediği o zavallı miktar, yani 3 milyar eurocuk hemen onaylandı. Ancak hala anlaşma sağlanamayan iki nokta ise şu:

Ankara ayrıca Türklere vize şartlarının bir an önce gevşetilmesini istiyor ( seçim yatırımı). AB ise bunun için, önce Türkiye`nin, Avrupa`ya sığınacak mülteciler için hemen geri gönderilecekleri ülke statüsünde olmayı kabul etmesinde dayatıyor. Mültecileri, geldikleri ülkeye gönderme politikası Avrupa`da yaklaşık 25 yıl önce başlatılmış, ama uygulamaya konulamamıştı. Kimbilir belki Ankara bu talebi kabul eden ilk baskent olacak!

Merkel önceki gece konuşmasında, Avrupa`ya geçiş ülkesi olan Türkiye`nin büyük mülteci sorunu yaşadığını ve şimdiye kadar 7 milyarı aşkın masraf ettiğini, dolayısıyla AB`nin bu sorunun yükünü Ankara ile paylaşması gerektiğini söyleyerek 3 milyar vermenin uygun olacağını savundu. "Çünkü" dedi Merkel hanım : " Türkiye olmadan biz mülteci sorununu çözemeyiz."

Bütün bunlar olurken, mültecilere karşı yürüyüşler başlayan Hollanda`da dün, Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, 40 bin mültecinin masrafını 1 milyar euro olarak hesaplıyor ve Suriyeli mülteci dalgasına dur diyordu!

Hollanda`da da mülteciler topluca kamplara konuyor ve ufak tefek yardımlarla yaşıyorlar sefalet içinde! Bakanın hesabı doğruysa, yani 40 bin multecinin 1 Milyar Euro masrafı oluyorsa, o zaman Türkiye`deki 2,5 milyar Suriyeli mülteci için AB`nin EN AZ 60 MİLYAR EURO KATKIDA BULUNMASI GEREKİR!!!

3 milyar vererek `Yükü paylaşacakmış` Merkel hanım! Sevsinler! Ne kadar da yardımsever ve bonkörler! AKP hükümeti ise hangi hakla ve ne amaçla 3 milyarcığa teslim oluyor?

AB, Batı`nın yarattığı mülteci sorununu, yani yurtlarından ettiği o zavallı insanların sorununu, 3 milyar eurocuğa kapatmak istiyor!

DÜNYANIN EN MERHAMETSİZ İNSAN SATIŞI TÜCCARI BATI VE AVRUPADIR.

Ali Develioğlu

ulusalkanal.com.tr

BM Güvenlik Konseyi'ne 5 yeni geçici üye seçildi Dünya ABD'nin yeni planı: Obama süreyi uzattı Dünya AİHM zaferi sonrası ilk geri adım Almanya'dan Dünya ABD'den çelişkili açıklamalar: Önce kabul ettiler sonra düzeltme yayımladılar Dünya