PKK evleri talan ediyor

PKK'lı teröristler Silopi'de vatandaşların geçici olarak boşalttığı evleri talan etmeye başladı. Güvenlik güçlerinin hazırladığı rapora göre teröristler kaybettikleri halk desteğini tekrar kazanabilmek için boş evlerdeki erzak ve eşyaları, silah zoruyla baskı yaptıkları aileler ve yandaşlarına dağıtıyor.

Abone ol

Güvenlik kaynakları, Silopi’de 15 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ile başlayan operasyonlarla ilgili bölge halkının görüşlerine dayanan bir rapor hazırladı. Vatandaşların verdiği bilgiler, PKK'ya duyulan nefreti birkez daha gözler önüne serdi.

Güvenlik güçleri ev kontrollerinde bir kaç münferit olay dışında herhangi bir olumsuz tavırla karşılaşmadı. Aksine PKK teröründen bıkan halk "Niye bu kadar geç kaldınız" diye sorular yöneltti.

Raporda; sokağa çıkma yasağından etkilenenlere erzak ve su dağıtımı ile sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdüğü de belirtildi. Dışarı çıkamayan ailelerin alo 155 ve alo 156'ya bildirdiği acil ihtiyaçları temin edilerek zırhlı araçlarla kapılarına kadar götürülüp teslim ediliyor. Akrabalarına gitmek isteyenlerde güvenlik güçleri nezaretinden güvenli şekilde tahliye ediliyor.

Halkın büyük bölümü operasyonların aralıksız sürmesini ve bölgenin teröristlerden tamamen temizlenmesini istiyor. Köşeye sıkışan teröristler ise kaçarken kadın çocuk farketmeden sivil halkın üzerine ateş açıyor.

PKK'lılar, evlerini terk etmek isteyen halkı silahla tehdit ediyor. Vatandaşların geçici olarak ayrıldığı evlerini ise talan edilip yağmalanıyor. Teröristler boş evlerdeki erzak ve eşyaları, ilçede kalmaya zorladıkları aileler ile örgüt yandaşlarına dağıtıyor.

PKK'nın yaşadığı çöküntü, Murat Karayılan’ın son talimatlarına da yansıdı. Karayılan "Her teröriste telsiz verilmemesini, telsiz kullananların da örgüt üyelerinin moralini yüksek tutacak şekilde konuşmalarını" istedi.

Bölgede çekilen fotoğraflar, teröristlerin Silopi'yi örgüt merkezi olarak kullandıkları da görülüyor.

ulusalkanal.com.tr

Mehmetçik halka siper oldu Gündem Hem sevimli hem yetenekli filler Gündem Yaşar Yakış ihraç ediliyor Gündem Beyoğlu'nda polise saldırı: 1 polis yaralı Gündem