Sinan Oğan MHP'den ihraç edildi

Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan partisinden ihraç edildi.

Abone ol

İhraç kararı MHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı bir açıklama ile duyuruldu. Açıklamada "Milliyetçi Hareket Partisi tüzüğünün gereği olarak Iğdır iline kayıtlı Sinan Oğan'ın parti üyeliğinden kesin çıkarma ile cezalandırmasına Merkez Disiplin Kurulumuz'ca oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

Oğan'ın ihracını bizzat MHP lideri Devlet Bahçeli istemişti. Oğan’ın Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin nedeni olarak da Hazar Denizi’ndeki doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınmasını öngören TANAP projesinin Meclis’teki görüşmeleri sırasında “partisinden habersiz AKP’lilerle görüştüğü iddiası gösterilmişti. Oğan'ın partisinin uyarılarına karşın AKP'li derneklerin toplantılarına katıldığı iddiasının MHP yönetimini kızdırdığı ileri sürülmüştü.

Oğan disipline sevk edilmesine "Hakkımızda Devlet vermiş fermanı, ferman padişahın, ülkücü gönüller bizimdir” sözleriyle tepki göstermiş, 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından da MHP’yi resmi Twitter hesabından sert sözlerle eleştirmişti.

ulusalkanal.com.tr

Yarbay Alkan'a 'usulen' soruşturma! Komutanları o mesajı iletti Gündem Türkiye'den sert tepki: Alçakça bir iftira Gündem Emniyet amirliğine bombalı ve silahlı saldırı: 1 polis yaralı Gündem Emniyet harekete geçti Gündem