“El Kaide’yi IŞİD’e karşı kullanalım” sözlerine tepki gecikmedi

Türkiye'nin çuvalcı general olarak tanıdığı Eski CIA Başkanı David Petrous’un “El Kaide’yi IŞİD’e karşı kullanalım” sözlerine ABD Dışişlerinden tepki gecikmedi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner yaptığı düzeltmede Petrous’un sözlerine şaşırdığını söyledi. Toner “El Nusra Amerika için yabancı bir terör örgütüdür” dedi.

Abone ol

Eski CIA Başkanı David Petrous’un Amerikan yönetimine yaptığı IŞİD'e karşı El Kaide ile işbirliği yapma önerisi tepkiyle karşılandı. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan jet düzeltme geldi.

Türkiye'nin Çuval krizinden tanıdığı eski CIA Başkanı David Petrous'un El Kaide’yi IŞİD’e karşı kullanma önerisinde bulunduğu, The Daily Beast tarafından gündeme getirildi. Daha sonra CNN'ye açıklamalarda bulanan Patrous sözlerine açıklık getirdi ve Nusra cephesinden ayrılmaya istekli unsurları kast ettiğini açıkladı.

Ancak söz konusu düzeltme de Amerikan yönetiminin tepkisini azaltmadı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner Petrous’un açıklamasına şaşırdığını söyledi. “El Nusra yabancı bir terör örgütüdür” dedi. Sözcü Nusra Cephesi ile işbirliği yapmayı kesinlikle düşünmediklerini ifade etti.

Petrous Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçirildiği dönemde ABD’nin Kuzey Irak’tan sorumlu komutanı olarak görev yapıyordu. Eski CIA Direktörü aynı zamanda ABD'nin Irak ve Afganistan'daki işgal güçlerinin eski komutanı olarak da görev yapmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Suriye'de korkunç saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var! Dünya Silahla selfie çekerken kendini vurdu Dünya Amerika, Koza-İpek Grubu'na sahip çıktı Dünya O kriz Almanya Başbakanı Merkel'i isyan ettirdi! Dünya