Amerika'dan üst düzey iki komutan bugün Ankara'da olacak

Amerika'dan üst düzey iki komutan bugün Ankara'da olacak. ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel ve Avrupa Kuvvetler Komutanı Curtis Scaparrotti, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la görüşecek. Görüşmeye Irak Genelkurmay Başkanı Osman Al Ganimi de katılacak.

Abone ol

Ankara'daki Genelkurmay karargahında önemli bir askeri zirve yapılacak.

Zirveye, Ortadoğu'da yeni bölünmeler yaratan Amerika'nın Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel ile Avrupa Kuvvetler Komutanı Curtis Scaparrotti katılacak.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın ev sahipliğindeki zirvede Irak Genelkurmay Başkanı Osman Al Ganimi de olacak.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden zirveye ilişkin yapılan açıklamada bölgesel güvenlik konularının görüşüleceği belirtildi.

Anadolu Ajansı'na konuşan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Albay John Thomas da ziyaretle ilgili detayları güvenlik nedeniyle paylaşmayacağını söyledi.

Zirvede, Suriye, Afrin'deki son gelişmeler ve PYD'nin yapılan silah sevkiyatı ele alınacak.

Özellikle PYD'nin silahsızlandırılması konusunda Türkiye'nin talepleri ve atılacak adımlar değerlendirilecek.

4'lü zirvede Norveç'teki NATO tatbikatında yaşanan skandal da ele alınacak. Tatbikatta, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan düşman hedef ilan edilmiş, Ankara bu duruma sert tepki göstermişti. NATO yetkilileri de Türkiye'den özür dilemişti.

ABD’li general Votel Türk kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. Terör örgütü YPG ile ilişkileri askeri olarak yöneten Votel, 15 Temmuz'dan sonra tutuklanan FETÖ'cü subaylar için de "ABD Ordusunun yakın müttefikleri" demişti.

ulusal.com.tr

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması Gündem 8 ilde büyük FETÖ operasyonu: Onlarca gözaltı var Gündem Tanrıkulu, OHAL Komisyonu Başkanı oldu Gündem Edirne merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 9 gözaltı Gündem