Putin-Erdoğan görüşmesinin ayrıntıları basına yansıdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ayrıntıları basına yansıdı. İkilinin görüştüğü konulardan biri de Suriye meselesiydi. Putin Erdoğan'a siyasi çözüm önerisi sundu, "Hem muhalifleri hem de Esad'ı masaya oturtmayı deneyelim" dedi. Erdoğan ise bu teklife "Zemini kalmadı" yanıtını verdi.

Abone ol

Yeni hafta, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretiyle başlamıştı. Putin ziyaretinin nedeni enerji ve ticari işbirliği anlaşmalarıydı. Ancak ajandasındaki önemli gündem maddeleri arasında Ankara ve Moskova hattının ters düştüğü Suriye konusu vardı.

Putin'in cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede Suriye konusunun da gündeme geldiği basına yansımıştı. Görüşmenin içeriği 3 gün sonra ortaya çıktı.

Bir buçuk saat süren görüşmede Suriye konusu Putin tarafından masaya kondu. Rus lider, "Sizin Suriye muhalefeti ile ilişkileriniz iyi. Biz de hem Esad hem de muhalefet ile temastayız" diye söze başladı.

Putin, Suriye muhalefetinin önemli isimlerini geçen hafta Moskova'da ağırladıklarını anlattı. Ardından da Erdoğan'a teklifini yaptı. Putin, "Biz Esad ile konuşuruz. Siz de muhalifler üzerindeki nüfuzunuzu kullanın; iki tarafı masaya oturtmayı deneyelim. Suriye'de yaşanan durumu, bir de bu yolla çözmeye çalışalım" dedi.

Ancak Putin'in siyasi çözüm önerisine Erdoğan'ın yanıtı "Böyle bir buluşmanın artık zemini yok" şeklinde oldu. Erdoğan, Putin'e "böyle bir formülün mümkün görünmediğini" iletti.

ulusalkanal.com.tr

MGK'dan açıklama Gündem Babacan'dan imar rantı çıkışı! Gündem Savcılara ihraç talebi Gündem 2007'de Cumhuriyet mitingindeydi, şimdi Tayyip'in dizinin dibinde! Gündem