Genelkurmay Başkanı Akar, İncirlik Üssü'nü denetledi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, atom bombalarının modernize edileceği haberleriyle gündeme gelen İncirlik üssünde denetlemelerde bulundu. Kuvvet komutanlarıyla birlikte üs komutanlığından brifing alan Akar, İncirlik'te bulunan Amerika, İspanya ve Katar'ın askeri yetkilileriyle de biraraya geldi.

Abone ol

Atom bombalarının modernizasyonuyla gündeme gelen İncirlik Üssü'nde denetleme faaliyeti yaptı, üs komutanlığından brifing aldı. ABD, İspanya ve Katarlı askeri yetkililerle görüştü.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz ile birlikte Adana'daki İncirlik üssüne gitti.

Kuvvet komutanlarıyla birlikte üssü gezen Orgeneral Akar, İncirlik 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı'nda denetlemelerde bulundu. Üs komutanlığı, İncirlik ile ilgili Akar'a birifing verdi.

Üste unsurları bulunan ABD, İspanya ve Katar askeri yetkilileriyle de bir araya geldi Genelkurmay Başkanı. Askeri yetkililerle yapılan görüşmenin fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı tarafından paylaşıldı.

İncirlik, son günlerde ABD'nin üste bulunan atom bombalarının modernize edeceği haberleriyle gündeme gelmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan emekli hava pilot tümgeneral Beyazıt Karataş, ABD'nin İncirlik Üssü’ne getirmeyi planladığı yeni nesil B61-12 tipi termonükleer özellikli atom bombalarının Hiroşima’ya atılan atom bombasından en az dört kat daha güçlü olduğunu söylemişti.

ulusal.com.tr

Meral Akşener: Derhal İyi Parti'yi terk etsin Gündem İyi Parti’de Meclis yönetimi belirlendi Gündem Denetim Türkiye’den NATO’ya geçiyor Gündem Ercan Özoğluöz meslekten ihraç edildi Gündem