Tunceli Belediyesinin, tabelasının 'Dersim' olarak değiştirilmesine yönelik aldığı karar mahkemece durduruldu

Tunceli Belediye Meclisinde şehrin adının "Dersim" olarak değiştirilmesi için alınan karar yargıya takıldı. Erzincan İdare Mahkemesi, Tunceli Valiliğinin başvurusu üzerine yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu arada Vatan Partisi de Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Cumhuriyet değerlerine aykırı hareket eden Tunceli Belediyesi yargıya takıldı. Kentin adının Dersim yapılması için belediye meclisinde alınan kararın yürütmesi durduruldu.

Tunceli Belediye Meclisi kentin adının Dersim olarak değiştirilmesi için oy çokluğuyla kararı aldı.Karara günlerdir toplumun her kesiminden tepki yağıyordu.

Tunceli Valiliği ise tepkilere sessiz kalmadı. Valilik, belediyenin aldığı kararın hukuka aykırı ve yasal mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle Erzincan İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Başvuruyu kabul eden Erzincan İdare Mahkemesi de yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Konu Vatan Partisi'nin gündemindeydi.

Vatan Partisi, Dersim tartışmasını yargıya taşıdı. Konuya ilikin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, kent meydanındaki İngiliz işbirlikçisi Seyit Rıza'nın heykelinin da kaldırılması için girişimde bulunacaklarını söyledi.

Reyhan, Erzincan Mahkemesi'nin aldığı yürütmeyi durdurma kararını da değerlendirdi. Resmi twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Reyhan, Tunceli Valisi ve Erzincan Mahkemesine teşekkür etti. Reyhan, "Bölücülüğe geçit yok. Tunceli Cumhuriyet, Dersim Ortaçağdır" dedi.

ulusal.com.tr

Osman Şanal'a 11 yıl hapis cezası Gündem Adliyeye samuray kılıcıyla girmeye çalışmışlar Gündem Haziran ayı önemli olaylar! (Tarihte bugün) Gündem Direnmenin bedeli teslimiyetin bedelinden az olacak Gündem