Çin'de 5 günlük İşçi Bayramı tatilinde müzeler ve sokaklar insanlarla doldu

Çin'de 5 günlük İşçi Bayramı tatilinde müzeler ve sokaklar insanlarla doldu. Koronavirüsün etkisini yitirdiği ülkede hayat normal akışında devam ediyor.

Abone ol

Çin'de koronavirüs salgını büyük ölçüde azaldı. Ülkedeki müzeler, Kovid-19 salgınının neden olduğu kısıtlamaların ardından beş günlük İşçi Bayramı tatilinde ziyaretçilere yeniden açıldı.

Ulusal Müze 25 Ocak'tan beri kapalıydı. Yaklaşık 100 günün ardından cuma günü müzeler normale döndü. Saat 9 ile 17 arasında günde 3 bin ziyaretçiye izin veriliyor.

Şangay Müzesi'nde de ziyaret talepleri günde 2 bin kişiyle sınırlandırıldı.

Müzelere ek olarak, Pekin'in kalbindeki Yasak Şehir de tatil sezonundan önce halka tekrar hizmet vermeye başladı.

Ülkedeki koronavirüs salgınının en çok etkilediği bölge olan Hubei'de 1-5 Mayıs'taki İşçi Bayramı tatilinin ilk gününde 22 turizm bölgesi 109 bin 664 turist ağırladı.

Bölelerde ziyaret oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 86,97 azalsa da Kovid-19'un etkilerinin tamamen silindiği görüldü.

Vuhan'da da 5 günlük tatilde sokaklar canlandı...

Kentteki işletmelerin yüzde 95'i yeniden açıldı. Pek çok kültür, turizm ve alışveriş merkezi Çinlilerin uğrak noktası oldu.

Kuzeybatı Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde de hayat normale dönüyor.

İşçi Bayramı tatili Urumçi çarşısında renkli görüntülere sahne oldu.

Çarşıya giren herkese ateş ölçümü yapılarak tedbir elden bırakılmıyor...

ulusal.com.tr

ABD'de helikopter apartmana çarptı Dünya IMF'den Gürcistan'a 200 milyon dolarlık destek Dünya ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 66 bine yaklaştı Dünya Suudi Arabistan'dan getirilen 169 Türk vatandaşı Nevşehir'de yurda yerleştirildi Dünya