Esad: Rusya ve İran'ın desteği çok değerli

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi ile görüşen Suriye lideri Esad, başta İran ve Rusya olmak üzere dost ülkelerin terörle mücadeleye ve Suriye’de istikrara yaptıkları katkıların tüm bölge halkları açısından çok değerli olduğunu söyledi.

Abone ol

Şam’ı ziyaret eden Burucerdi ile sabah saatlerinde biraraya gelen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İran’ın terörle mücadele konusunda Suriye’ye verdiği destek sayesinde siyasi çözüme geri dönebileceklerini belirtti.

Burucerdi de, görüşmeden sonra yaptığı basın toplantısında, Şam’ın talep etmesi durumunda Suriye’ye asker gönderebileceklerini açıkladı. İranlı yetkili, Irak ve Suriye’ye askeri danışmanlık konusunda destek verdiklerini hatırlatarak “Bu ülkelerden başka bir talep gelirse bunu değerlendirip karar vereceğiz. Terörle mücadelede ciddiyiz” dedi.

Burucerdi, Rusya’nın operasyonlarına atıfta bulunarak Suriye’de siyasi çözüm amaçlı askeri operasyonların devam ettiğini, ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye’deki operasyonlarının ise milyarlarca dolar harcanmasına rağmen başarısız olduğunu belirtti. (sputnik)

Salih Müslim: Silahların devamı da gelecek Dünya Lavrov: Rusya, Bağdat'ın onayını alarak Barzani yönetimine silah verdi Dünya Suriye ordusu teröre karşı dört bir yandan taarruza geçti Dünya ABD'den PYD açıklaması Dünya