Müze devreye girdi

3'üncü Köprü güzergahında paleolitik döneme ait tarihi eserlerin ortaya çıkmasının ardından İstanbul Arkeoloji Müzesi devreye girdi. Müze yetkilileri, güzergâhın aranmasına ve hafriyat çalışmalarının arkeologlarca denetlenmesine karar verdi. Kültür varlığına rastlanılması halinde kazılar başlayacak. Bulgulara göre, köprü güzergâhı da değişebilir.

Abone ol

3'üncü Köprü güzergahındaki kazılar sırasında çıkan tarihi eserlerle ilgili İstanbul Arkeoloji Müzesi harekete geçti.

Lahit odası, paleolitik dönem kalıntıları, seramikler, sikkeler ve Bizans'a ait bir karakol binası gibi arkeolojik eserler bulunması, başka tarihi kalıntılar da bulunabileceği ihtimalini kuvvetlendirdi.

Müze köprü güzergâhının yapıldığı alana 3 kişilik arkeolog ekibi gönderdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da onayı alınarak başlatılan incelemede, güzergâhın didik didik aranmasına ve hafriyat çalışmalarının arkeologlarca denetlenmesine karar verildi. Bölgede kültür varlığına rastlanılması halinde, kurul kararı doğrultusunda alanda kazı başlayacak. Elde edilecek bulgulara göre belli noktalarda köprü güzergâhı da değiştirilebilecek.

Bilimsel arkeolojik kazı ise, koruma kurulununun vereceği karar ile yapılabilecek. Güzergâhın 1. ve 3. derece sit alanlarından geçen bölgeleri ile etki alanındaki araziler de incelemeye dahil edilecek.

ulusalkanal.com.tr

AKP'de şok istifa Gündem Muş'ta da yol kapattılar Gündem Oturma eylemine ara Gündem Emniyet'in F-Tipi aileleri Gündem