Kredide yeni dönem başladı

Tüketici kredilerinde yeni dönem bugün başladı. Yeni düzenlemelere göre; tüketiciler kredi sözleşmesinden 14 gün içinde vazgeçebilecek. Bu süre içerisinde hiç bir cezai şart istenemeyecek.

Abone ol

Tüketici kredileri sözleşmelerinde bugün yeni dönem başladı. "Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği" bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeler, 22 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanmış, yürürlük tarihi olarak 22 Kasım belirlenmişti. Bu yönetmeliğe göre; tüketiciler 14 gün içinde, koşulsuz ve şartsız olarak tüketici kredisi sözleşmesinden cayabilecekler.

Yönetmelik, ödemenin 3 aydan daha uzun süre ertelenmesini veya taksitlendirilmesini sağlayan kredi kartı sözleşmelerini de kapsayacak.

Kredi sözleşmesinin şartları, tüketici aleyhine değiştirilemeyecek. Tüketici, bildirim tarihinden itibaren en geç 60 gün içinde borcun tamamını ödediği ve kredi kullanmaya son verdiği takdirde faiz artışından etkilenmeyecek.

ulusalkanal.com.tr

MHP'de istifalar sürüyor Gündem Donanma'daki 5 No’lu Hard Disk soruşturmasında 2 şüpheli astsubay mercek altına alındı Gündem TBMM'nin yeni başkanı belli oldu Gündem TSK'dan PKK hedeflerine hava harekatı Gündem