Polis korunuyor mu?

Ankara’daki eylemlerde Ethem Sarısülük’ü başından vuran polisin kimliği belli oldu. Kameralara yansıyan görüntülerden tespit edilen polis memurunun silahına el konulduğu öğrenildi. CHP’li Mehmet Kesimoğlu da Sarısülük’ü tabancayla vuran polis ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Abone ol

Ankara’daki eylemlerde polis tarafından tabancayla başından vurulan işçi Ethem Sarısülük, hafızalara kazıdı. Beyin ölümü gerçekleşen Sarısülük’ü vuran polis ile ilgili iki önemli gelişme yaşandı.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

İşçi Ethem’i vuran polis memurunun kimliğinin belirlendiği ortaya çıktı. Çevik kuvvet polisinin, tabancasına el konuldu.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü görevinden alınarak Personel Şube Müdürlüğü emrine kaydırılan polis memurunun kim olduğu ise açıklanmadı. Polisin kimliğinin Adli Tıp’tan savcılığa gelecek raporla açıklanacağı öğrenildi.

İşçi Ethem Sarısülük’ü vuran polis ile ilgili çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı. Polis memurunun aradan 13 gün geçmesine rağmen teslim edilmemesinin ardında amirlerine yönelttiği tehdit olduğu öne sürüldü.

KESİMOĞLU AÇIKLADI

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, polisin amirlerine ilettiği tehdidi açıkladı. Polisin amirlerine "Beni teslim ettiğiniz taktirde, sırasıyla bütün amirlerimin bu olaydaki kanun dışı emir ve uygulamalarını ifşa edeceğim" dediğini belirtti.

Bu tehdidi gündeme getiren Kesimoğlu polis memurunun Ankara dışında tutulduğun bilgisini de açıkladı. Polisin 10 gün izin aldığı da ifade edildi. Kesimoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e şu soruları yöneltti.

BAKAN GÜLER'E SORULAR

- Ethem Sarısülük’ü vurduğu görüntülere yansıyan ve kimliği kolayca saptanabilecek durumda olan polis memurunun kimliği neden hala açıklanmamaktadır?

- O polis hakkında neden hala işlem yapılmamaktadır, polis korunmakta mıdır?

- Savcılığın istemesine rağmen olayla ilgili MOBESE kameraları neden hala gönderilmemektedir?

- Polis memurunun amirlerini tehdit ettiği doğru mudur?

- Polis memurunun izini kaybettirme ve Sarısülük soruşturmasını uzatıp kilitleme planının devreye sokulduğu doğru mudur?

ulusalkanal.com.tr

Yalanı ortaya tez çıktı Gündem 5 kişi adliyede Gündem Sağanak yağış uyarısı... Gündem İstanbul yağmura teslim oldu Gündem