Kurban bayramında etler nasıl muhafaza edilmeli?

Kurban bayramında eve gelen etler nasıl muhafaza edilmeli? Akraba ziyaretlerinin vazgeçilmez ikramı olan kavurmanın püf noktası nedir? Uzmanların uyarılarını birlikte izleyelim.

Abone ol

Kurban bayramı geldi. Peki bayram günü kesilen kurbanlar nasıl pişirilmeli ve nasıl saklanmalı?

Bayramda evlere gelen etler genellikle mutfakta kavurma yapılarak değerlendiriliyor.

Vazgeçilmez ikram kavurma oluyor peki iyi bir kavurmanın sırrı ne hemen şefimize soralım. İyi bir kavurmanın sırrı tabiki etinden geçiyor. Evinizde güzel bir şekilde yağlı olduğu için daha lezzetli olacağı için kaburga kısmını yapabilirsiniz.

Etler kuşbaşı doğrandı. Şimdi sıra pişirmede…

"Kızgın tavaya. Bakın seside duyuyorsunuz zaten.Bunu ocağıma aldım. Orta ateşte güzelce kavrulacak. Yaklaşık 45 dakika sonra soğanlarımı ekleyeceğim. En son istediğiniz kıvama gelince soğanları alığ istediğiniz baharanları atıyorsunuz. Kekiktir. Kırmızı biber, kara biber, ben normal tuz önermiyorum kaya tuzu daha sağlıklı."

Peki, et piştikten sonra nasıl muhafaza etmek gerekiyor?

"Ürün piştikten sonra nasıl saklamalısınız. Eğerki kurban etinizi kesildikten sonra birgün dinlendirdiniz. Buzdolabınızda ertesi gün pişireceksiniz. 3 günden fazla buzdolabında tutmayın. Çünkü et bozulacaktır."

HABER: HASRET KAYA - KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusal.com.tr

İkinci nakil dönemi sonuçları açıklandı Sağlık Canan Karatay'dan bayram uyarıları Sağlık Matematik sevgisi tutkuya dönüştü Sağlık Baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti bakın ne çıktı Sağlık