Vatan Partisi'nden yeni askerlik sistemine tepki

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, yeni askerlik sisteminin "Mehmetçik" kavramını ortadan kaldıracağını söyledi. Bedelli askerliğin kalıcı hale getirilmesinin halk arasında ikilik yaratacağını belirten Reyhan; Eşit, bedelsiz ve zorunlu askerlik uygulaması olması gerektiğini vurguladı.

Abone ol

Bedelli askerliği kalıcı hale dönüştüren yeni askerlik sistemine Vatan Partisi'nden tepki geldi.

Yeni sisteme göre bir aylık eğitimden sonra isteyenler bedelini ödeyerek askerliğe devam etmeyecek. Bedelli için yığılma olursa adaylar arasında kura çekilecek.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, bedelliyi kalıcı hale getiren bir sistemin Mehmetçik kavramını ortadan kaldıracağını söyledi.

Reyhan, herkes için tek tip askerlik uygulaması olması gerektiğini vurguladı.

Reyhan, Türkiye'nin vatan savaşı yürüttüğü bir süreçte Türk ordusunun moralini bozacak uygulamalardan da kaçınmak gerektiğini ifade etti.

ulusal.com.tr

Tülin Oygür'e Mamaklılardan onur ödülü Gündem Erdoğan'dan Münbiç çıkışı Gündem Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 2019 Mart ayı polis alım şartları neler? 15 bin polis alımı için kimler başvurabilir? Gündem Türbülans nedir? Uçaklar neden türbülansa takılır? Yolcular ne yapmalı Gündem