ÖSO, Cerablus'ta IŞİD'e yönelik operasyon hazılığı yapıyor

Özgür Suriye Ordusu adlı grup, Suriye'nin Cerablus kentine opersayona hazırlanıyor. Bölgeyi IŞİD'ten almak isteyen grubun ÖSO'nun, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile de çatışacağı belirtiliyor.

Abone ol

Suriye'de faaliyet gösteren Özgür Suriye Ordusu adlı grup, Cerablus'ta IŞİD'e yönelik operasyon hazılığı yapıyor.

Hürriyet gazetesine konuşan bir ÖSO komutanı, sınır hatından Cerablus kentine girmek üzere bekleyen güçleri olduğunu ve operasyonun birkaç gün içinde başlayacağını söyledi.

ÖSO’nun hedefi bölgeyi IŞİD’den almak. Harekâtın Kürt koridoru oluşturmaya çalışan terör örgütü PKK uzantısı PYD'ye karşı da olacağı belirtiliyor.

Cerablus’a operasyon haberleri gelirken, Gaziantep Valiliği de önceki akşam Karkamış ilçesinin Beşkılıç ile Türkyurdu arasındaki bölgeyi 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi olarak ilan etti.

Valiliğin açıklamasına göre söz konusu bölgelerde her türlü araç ve insan giriş ve çıkışı kontrol edilecek ve gerektiği taktirde yasaklanacak.

Karar, önceki akşam Cerablus’tan atılan havan mermilerinin Karkamış’a düşmesinin ardından geldi

ulusalkanal.com.tr

Gaziantep saldırısının detayları ortaya çıkıyor Gündem ''SADAT, Arınç'ın onayıyla kuruldu'' Gündem Askeri birlikler Ankara'dan da taşınıyorlar Gündem FETÖ'nün şifreleri iddianamede Gündem