O operasyona Türkiye de katılacak

Amerika, Suriye'de IŞİD'in kontrolü altındaki Rakka ve Cerablus kentlerine müdahaleye hazırlanıyor. Yenişafak yazarı Abdülkadir Selvi, Washington'un Rakka'ya PYD ile girmek istediğini, Cerablus harekatına ise Türkiye'nin dahil olacağını yazdı. Selvi'ye göre Türkiye, havadan destek vereceği operasyonla IŞİD'ten temizlenen bölgelerin PYD'nin eline geçmesini engelleyecek.

Abone ol

Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki Rakka ve Cerablus kentlerine operasyon için geri sayım başladı. Türkiye'nin gündeminde de Cerablus operasyonuna katılmak var.

Washington'un operasyon planlarına Ankara'nın bakışını hükümete yakınlığı ile bilinen Yenişafak Yazarı Abdülkadir Selvi yazdı. Selvi, Amerika'nın Rakka'ya PYD ile gireceğini belirtti.

Selvi, "ABD, Rakka'ya yönelik operasyonda PYD'nin güçlü bir kara gücü olarak savaşmasını istiyor. Zaten 50 ton silah bunun için verilmişti. Tabii tamamının PYD'nin eline teslim edilmesi ABD'nin beceriksizliği ile açıklanmayacak kadar tehlikeli bir hamleydi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Amerika ile PYD konusunda gerilimler yaşadığını hatırlatan Selvi, Ankara açısından önemli olanın Cerablus'un PYD'ye bırakılmaması olduğunu kaydetti.

Selvi, "Hedef IŞİD'den boşalan bölgeye bir oldubittiye getirip PYD'nin girmesinin önlenmesi olacak. Cerablus, Türkiye'nin Suriye'nin iç bölgeleriyle, Türkmenlerle, Araplarla irtibatını sağladığı stratejik bir mevki. Cerablus'un IŞİD'den temizlenip PYD'nin eline geçmesi de önlenmek suretiyle, bir anlamda fiilen tampon bölge işlevini görecek." dedi.

Türkiye'nin Cerablus harekatına kara gücü olarak katılmayacağını yazan Selvi "Biz ve ABD, havadan IŞİD hedeflerini vuracak. Karadan ise Hür Suriye Ordusu ile birlikte Arap ve Türkmen birlikler girecek. Ama kara operasyonunda cihadist örgütler yer almayacak" bilgisini paylaştı.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye karşıtlığı yaptılar: Kebap yemeyin ve Türkiye'ye tatile gitmeyin Gündem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan kayıp Afgan çocuklarla ilgili açıklama Gündem Abdullah Öcalan'ın davası ertelendi Gündem MHP'de kılıçlar çekildi Gündem