Obama'dan Davutoğlu'na jet yanıt

"Obama Suriye konusunda yön değiştirdi" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bizzat Amerikan Başkanı Barack Obama yalanladı. G20 zirvesi sonrası basın açıklaması yapan Obama, "Esad'ı uzaklaştırmak için aktif olarak çaba harcıyor musunuz" sorusuna açık bir şekilde "Hayır" yanıtı verdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu "ObamaEsad gitmeli diyor" dedi aradan saatler geçmeden Obama'dan ters yönde bir açıklama geldi. Amerikan Başkanı Barack Obama, "Esad" sorusuna net yanıt verdi: Uzaklaştırmak için aktif bir çabamız yok!

Obama, G-20 liderler zirvesi sonrası basın açıkaması düzenledi. Açıklamanın tam metni ise toplantının ardından Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinde yayınlandı.

Obama, bir gazetecinin "Suriye'de politik değişikliğin bir parçası olarak Esad'ı uzaklaştırmak için aktif olarak çaba harcıyor musunuz" sorusuna doğrudan ve açık olarak "Hayır" yanıtı verdi.

Suriye konusunu kapsamlı olarak ele almadıklarını belirten Obama, Suriye'de IŞİD'e karşı hava saldırılarında Suriye yönetimi ile iletişim halinde olduklarını da ilk kez itiraf etti.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'ye gelecek! Gündem HDP'nin açılım ekibi Yalçın Akdoğan ile görüştü Gündem Kartal Belediyesi Rauf Denktaş'ı unutmadı Gündem Bunu yapan insan olamaz! Gündem