Yüksekova'da neler oluyor? PKK "siviller vuruluyor" propagandasına başladı

TSK'nın artan operasyonları ile köşeye sıkışan PKK, "Güneydoğu'da sivillere ateş açılıyor, çocuklar ölüyor" propogandasına başladı. Aynı iddiaları, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Viyana'da dile getirdi. Ardından, "Kürtler özerklik istemesin de ne yapsın" diye sordu. Peki PKK'nın güç kazanmaya çalıştığı Doğu ve Güneydoğu illerinde gerçekte ne oluyor? Bu konudaki sorular, İçişleri Bakanlığı ve Valilik'ten yapılan açıklamalarla yanıt buldu.

Abone ol

PKK'nın kontrolü ele geçirmeye çalıştığı ilçelerde, operasyonlara hız verildi. Hem hava bombardımanı, hem de kentlerdeki operasyonlar sonrasında PKK "sivil halka ateş ediliyor, çocuklar öldürülüyor" propagandasına başladı.

Aynı iddiayı HDP Eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Viyana'daki konuşmasında gündeme getirdi.

Demirtaş, buna benzer olayların Suriye ve Irak'ta da yaşandığını savundu.

Selahaddin Demirtaş, bu durumda özerkliğin de normal olduğunu savundu.

HDP milletvekillerinin 8 kişi öldü iddiası medyada yer buldu. Operasyonların zayıflatılması hedeflenen iddialarla ilgili hem Hakkari Valiliğinden, hem de İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, çatışma fotoğrafları basınla paylaşıldı. Valilik, şehrin ortasına kadar inen teröristlerin fotoğraflarını yayınladı. Yüksekova’nın Mezarlık ve Eskikışla Mahallesinde hendekler açıldığı, bariyer ve barikatlar kurarak bombalı tuzaklar yerleştirildiği bilgisi de verildi.

Valilik, herhangi bir vatandaşın yaralandığına dair tespit olmadığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada da, Yüksekova'da 3 katlı bir evin PKK'lılar tarafından atılan roketatar sonucu yandığı duyuruldu. "Güvenlik güçlerimiz operasyonlar sırasında roketatar kullanmıyor" denildi.

İçişleri Bakanlığı operasyonlarda sivil can kaybı yaşanmadığını da açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Operasyon her an başlayabilir Gündem Libya'dan Türkiye'ye İslam suçlaması Gündem İşte terörün 31 yıllık bilançosu Gündem TSK'dan önemli açıklama Gündem