CHP'de kurultay tarihi belli oldu

CHP'de kurultay düğümünün çözülmesine 2 gün kaldı. Yönetime muhalif eski il başkanları, Kemal Kılıçdaroğlu'na “Olağanüstü kurultayı kendi isteğinle topla” çağrısı yaptı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Muhalefetin çalışmalarına "olağan kurultay" tarihini açıklayarak yanıt verdi. Tekin, kurultayın 16-17 Ocak tarihlerinde Ankara’da toplanacağını söyledi.

Abone ol

CHP’de kurultay düğümünün çözülmesine son 2 gün kaldı. Olağanüstü kurultay için başvuru 24 Kasım saat 17'de sona eriyor.

CHP Genel Başkan adaylarından Muharrem İnce ve Umut Oran’ın başını çektiği muhalif kanat, bugüne kadar olağanüstü kurultay için gerekli 609 imzaya ulaşamadı. İki gün içinde bu sayıya ulaşılamazsa CHP, ocak ayında olağan kurultaya gidecek.

Olağanüstü kurultaya ilişkin bir talep de, kongre delegesi olan eski il başkanlarından geldi. İl başkanları parti üyelerine çağrıda bulundu.

Parti içinde yükselen bu taleplere CHP yönetimi olağan kurultay takvimini açıklayarak yanıt verdi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin olağan kurultayın 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde Ankara’da toplanacağını söyledi. Tekin muhaliflerin 609 rakamına ulaşamayacağını öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

'İkinci bir Özgecan olayı neden yaşanmasın' iddiasına beraat Gündem Çankaya'da kritik zirve Gündem Anonymous korkunç iddiayı yalanladı Gündem Celal Şengör: Dışkı yedirmek işkence değil Gündem